ONLINE
SZOBAFOGLALÁS
Megéri itt foglalni
Legjobb árgarancia
Azonnali visszaigazolás
Aktuális ajánlatok
Nincs foglalási díj

Online foglalás


Ha 2022. július 1. és augusztus 31. között egy éjszakára keres szállást, kérem hívjon a
+36 30 946 6689-es számon. Nem biztos, hogy nincs szabad szoba, de minden esetben a már meglévő foglalásoktól függ. Köszönjük!

Tinódi Panzió & Restaurant - 9600 Sárvár, Hunyadi út 11. - 
Tel: +36 95 320 225, +36 30 966 1999 - Mail: info@tinodifogado.hu
Kosaram

Wellness szolgáltatások

Mik találhatóak a Wellness részlegünkön, és mit érdemes tudni róluk?

Prémium kategóriás Wellis jakuzzi

A munka és a család mellett az élet és a nyugodt pillanatok élvezetének is fontos szerepe van a 21. század emberének életében.
Egy kádban vagy masszázsmedencében, egyedül és társaságban töltött este lehetőséget ad arra, hogy megfeledkezzen a világról és testileg-lelkileg kipihenje magát. Ilyenkor hátrahagyja a racionalitás világát és átadja magát érzékeinek, hogy a víz és az atmoszféra kényeztethessék a kikapcsolódás közben. Ugorjon be masszázsmedencénkbe és élvezze a simogató vízet!

Jakuzzink rendkívül jól felszerelt:

 • süllyesztett fúvókákkal,
 • UV-C vízfertőtlenítő rendszerrel,
 • színterápiás vízeséssel,
 • két darab antimikrobiális szűrőbetéttel,
 • színterápiás LED világítással ellátott.
 • A tágas belső térnek köszönhetően WellDome™ talpmasszázs található a medence alján.
 • 6 fő részére tökéletes.

Ajánlott használat:

Kérjük használat előtt minden esetben öblítse le testét a Wellnessben található zuhanykabinban, hogy megszabaduljon a testén lévő krémektől, mivel azok a vízbe kerülve a jakuzzi szűrőrendszerét nagy mértékben károsítják vagy akár tönkre is tehetik.

Gőzkabin

Gőzkabin amelynek nemcsak nyugtató és revitalizáló hatása van, hanem az egészségünknek is jót tesz és a bőrt is szebbé teszi. Leghatékonyabban 43-46 C fokon működik legalább 80-100%-os relatív páratartalom mellett. A gőzkabinban hosszabb ideig lehet tartózkodni, mint a jóval magasabb hőmérsékletű finn szaunában – aki bírja, akár 20-25 percet is maradhat.

Nagyon sok pozitív hatással van a szervezetre:

 • Javítja a vérkeringést
 • Vérnyomáscsökkentő
 • Csökkenti a stresszt
 • Tisztítja a légutakat
 • Javítja a bőr vérellátását
 • Bemelegíti az izületeket
 • Kalóriát éget

Mikor ajánlott?

Amellett, hogy a gőzfürdőzés a megfelelő hőmérséklet és tartózkodási idő esetén nagyon élvezetes és relaxáló, az egészségünkre is nagyon kedvező hatást gyakorol. A gőz megfelelő használat esetén relaxáló, stresszoldó hatása mellett a télen gyakran előforduló légúti betegségek - torokfájás, köhögés, megfázás - kezelésére is kiválóan alkalmas, de a reumás panaszok is enyhíthetőek vele.

Emellett az alvászavarokkal küszködők számára is ajánlott, csökkenti az izomfeszültséget és természetesen a hirtelen hőmérséklet-változásokkal szembeni érzékenységet, vagyis megelőzhetjük vele a tavaszi, őszi megfázást is.

A gőzfürdő egyik legnagyobb előnye a bőrre gyakorolt pozitív hatása, amelyet elsősorban a hölgyek értékelnek nagyra. Javítja a bőr vérellátását, kiváló a száraz, repedezett bőrre! Ha a testápolók nem tudják helyrehozni bőrünket, próbáljuk ki a gőzt! A nedves, meleg levegő ugyanis serkenti a vérkeringést a bőr alatti erekben, hatékonyan tisztítja a bőrt és kitágítja a pórusokat. Az elhalt hámréteg és a szennyeződések aztán könnyedén eltávoznak egy kis dörzsöléssel. Mindezek hatására gőzfürdőzés után a bőrt puhának, selymesen simának és tisztának érezzük.

Ajánlott használat:

Belépés előtt zuhanyozzon le a könnyebb izzadás érdekében és hogy a testünkön esetlegesen megtapadt krémeket eltávolítsuk. Próbáljunk meg 15 percet bent tartózkodni, hogy meginduljon a méreganyagok eltávozása. Kijőve hűtsük le a testünket és pihenjük ki a megterhelést. Töltsünk annyi időt fekvéssel – ne úszással, vagy medencézéssel –, amennyit a gőzben töltött. Egy alkalommal legfeljebb 3-4-szer menjünk a gőzbe, ne terheljük túl a szervezetünket. Felváltva is használhatjuk a gőzkabint, illetve a száraz ­szaunát, gőzfürdő után a szaunában intenzívebben izzadunk. Törülközőt, szaunalepedőt a gőzkabinba ne vigyünk, viszont érdemes a bent található vízsugárral lemosni a helyet, illetve magunk után is takaríthatunk vele. Ugyanakkor ezzel a vízzel hűthetjük is magunkat egy kicsit a benntartózkodás ideje alatt.

Finn szauna

A legfőbb oka annak, hogy sok ember élvezi a szaunázást, minden bizonnyal azért van, mert az egészségügyi előnyök egész sorát hozza. Szinte nem is létezik más relaxációs lehetőség, aminek hasonlóan sok pozitív hatása van az egészségi állapotunkra.

A szaunázás néhány egészségmegőrző hatása - például a:

 • stresszmentesítés,
 • az immunrendszer erősítése,
 • a jó anyagcsere elősegítése,
 • a bőrfeszesség megóvása
 • a szauna rendszeres használata az életöröm és életminőség új távlatait nyitja meg előttünk.

A finn szauna az izzasztó hatáson keresztül javítja az egészséget és a közérzetet. A kabinban a szaunakályha a levegőt 70-100 °C- os hőmérsékletre melegíti fel és ezért izzadunk. A finn szauna egészségre kifejtett jótékony hatása mellett közös, akár órákon át tartó felejthetetlen élményt jelent a családdal vagy barátokkal.

Ajánlott használat:

Kívánság szerint használhatjuk akár egymást követő 2-3 alkalommal, 10-15 percre, rövidebb-hosszabb szünetek közbeiktatásával. A víznek alapvető szerep jut a finn szaunában. Aki a kövekre vizet locsolva egyszer megtapasztalta a száraz és párás levegő változásának élményét, újra és újra szeretné átélni. A finn szaunában a kövek vízzel történő locsolása után a testben szétáramló frissesség érzését, a szabad légutak, valamint a rendkívüli koncentrálóképesség élményét csak nehezen lehet leírni.