ÁRKALKULÁCIÓ ÉS
SZOBAFOGLALÁS
Megéri itt foglalni
Legjobb árgarancia
Azonnali visszaigazolás
Aktuális ajánlatok
Nincs foglalási díj

Árkalkuláció és
szobafoglalás


Ha 2024. július 1. és augusztus 31. között egy éjszakára keres szállást, kérem hívjon a
+36 30 946 6689-es számon. Nem biztos, hogy nincs szabad szoba, de minden esetben a már meglévő foglalásoktól függ. Köszönjük!

Tinódi Panzió & Restaurant - 9600 Sárvár, Hunyadi út 11. - 
Tel: +36 95 320 225, +36 30 966 1999 - Mail: info@tinodifogado.hu
Kosaram

Wellness szolgáltatások

Mik találhatóak a Wellness részlegünkön, és mit érdemes tudni róluk?

Prémium kategóriás Wellis jakuzzi

A munka és a család mellett az élet és a nyugodt pillanatok élvezetének is fontos szerepe van a 21. század emberének életében.
Egy kádban vagy masszázsmedencében, egyedül és társaságban töltött este lehetőséget ad arra, hogy megfeledkezzen a világról és testileg-lelkileg kipihenje magát. Ilyenkor hátrahagyja a racionalitás világát és átadja magát érzékeinek, hogy a víz és az atmoszféra kényeztethessék a kikapcsolódás közben. Ugorjon be masszázsmedencénkbe és élvezze a simogató vízet!

Jakuzzink rendkívül jól felszerelt:

 • süllyesztett fúvókákkal,
 • UV-C vízfertőtlenítő rendszerrel,
 • színterápiás vízeséssel,
 • két darab antimikrobiális szűrőbetéttel,
 • színterápiás LED világítással ellátott.
 • A tágas belső térnek köszönhetően WellDome™ talpmasszázs található a medence alján.
 • 6 fő részére tökéletes.

Ajánlott használat:

Kérjük használat előtt minden esetben öblítse le testét a Wellnessben található zuhanykabinban, hogy megszabaduljon a testén lévő krémektől, mivel azok a vízbe kerülve a jakuzzi szűrőrendszerét nagy mértékben károsítják vagy akár tönkre is tehetik.

Gőzkabin

Gőzkabin amelynek nemcsak nyugtató és revitalizáló hatása van, hanem az egészségünknek is jót tesz és a bőrt is szebbé teszi. Leghatékonyabban 43-46 C fokon működik legalább 80-100%-os relatív páratartalom mellett. A gőzkabinban hosszabb ideig lehet tartózkodni, mint a jóval magasabb hőmérsékletű finn szaunában – aki bírja, akár 20-25 percet is maradhat.

Nagyon sok pozitív hatással van a szervezetre:

 • Javítja a vérkeringést
 • Vérnyomáscsökkentő
 • Csökkenti a stresszt
 • Tisztítja a légutakat
 • Javítja a bőr vérellátását
 • Bemelegíti az izületeket
 • Kalóriát éget

Mikor ajánlott?

Amellett, hogy a gőzfürdőzés a megfelelő hőmérséklet és tartózkodási idő esetén nagyon élvezetes és relaxáló, az egészségünkre is nagyon kedvező hatást gyakorol. A gőz megfelelő használat esetén relaxáló, stresszoldó hatása mellett a télen gyakran előforduló légúti betegségek - torokfájás, köhögés, megfázás - kezelésére is kiválóan alkalmas, de a reumás panaszok is enyhíthetőek vele.

Emellett az alvászavarokkal küszködők számára is ajánlott, csökkenti az izomfeszültséget és természetesen a hirtelen hőmérséklet-változásokkal szembeni érzékenységet, vagyis megelőzhetjük vele a tavaszi, őszi megfázást is.

A gőzfürdő egyik legnagyobb előnye a bőrre gyakorolt pozitív hatása, amelyet elsősorban a hölgyek értékelnek nagyra. Javítja a bőr vérellátását, kiváló a száraz, repedezett bőrre! Ha a testápolók nem tudják helyrehozni bőrünket, próbáljuk ki a gőzt! A nedves, meleg levegő ugyanis serkenti a vérkeringést a bőr alatti erekben, hatékonyan tisztítja a bőrt és kitágítja a pórusokat. Az elhalt hámréteg és a szennyeződések aztán könnyedén eltávoznak egy kis dörzsöléssel. Mindezek hatására gőzfürdőzés után a bőrt puhának, selymesen simának és tisztának érezzük.

Ajánlott használat:

Belépés előtt zuhanyozzon le a könnyebb izzadás érdekében és hogy a testünkön esetlegesen megtapadt krémeket eltávolítsuk. Próbáljunk meg 15 percet bent tartózkodni, hogy meginduljon a méreganyagok eltávozása. Kijőve hűtsük le a testünket és pihenjük ki a megterhelést. Töltsünk annyi időt fekvéssel – ne úszással, vagy medencézéssel –, amennyit a gőzben töltött. Egy alkalommal legfeljebb 3-4-szer menjünk a gőzbe, ne terheljük túl a szervezetünket. Felváltva is használhatjuk a gőzkabint, illetve a száraz ­szaunát, gőzfürdő után a szaunában intenzívebben izzadunk. Törülközőt, szaunalepedőt a gőzkabinba ne vigyünk, viszont érdemes a bent található vízsugárral lemosni a helyet, illetve magunk után is takaríthatunk vele. Ugyanakkor ezzel a vízzel hűthetjük is magunkat egy kicsit a benntartózkodás ideje alatt.

Finn szauna

A legfőbb oka annak, hogy sok ember élvezi a szaunázást, minden bizonnyal azért van, mert az egészségügyi előnyök egész sorát hozza. Szinte nem is létezik más relaxációs lehetőség, aminek hasonlóan sok pozitív hatása van az egészségi állapotunkra.

A szaunázás néhány egészségmegőrző hatása - például a:

 • stresszmentesítés,
 • az immunrendszer erősítése,
 • a jó anyagcsere elősegítése,
 • a bőrfeszesség megóvása
 • a szauna rendszeres használata az életöröm és életminőség új távlatait nyitja meg előttünk.

A finn szauna az izzasztó hatáson keresztül javítja az egészséget és a közérzetet. A kabinban a szaunakályha a levegőt 70-100 °C- os hőmérsékletre melegíti fel és ezért izzadunk. A finn szauna egészségre kifejtett jótékony hatása mellett közös, akár órákon át tartó felejthetetlen élményt jelent a családdal vagy barátokkal.

Ajánlott használat:

Kívánság szerint használhatjuk akár egymást követő 2-3 alkalommal, 10-15 percre, rövidebb-hosszabb szünetek közbeiktatásával. A víznek alapvető szerep jut a finn szaunában. Aki a kövekre vizet locsolva egyszer megtapasztalta a száraz és párás levegő változásának élményét, újra és újra szeretné átélni. A finn szaunában a kövek vízzel történő locsolása után a testben szétáramló frissesség érzését, a szabad légutak, valamint a rendkívüli koncentrálóképesség élményét csak nehezen lehet leírni.